Vanliga Frågor & Svar

Hur vet jag att SEO fungerar?

 • Vad är sökmotoroptimering (SEO)?

  Sökmotoroptimering är en process som gör att man synliggör en hemsida mot de sökmotorer som finns på internet, exempelvis Google, Yahoo och Bing. Genom att sökmotoroptimera bearbetar man en hemsida för att få den att hamna högt upp i det naturliga (organiska) sökresultatet för specifika sökord. Forskning visar att omkring 96 % av alla som googlar stannar på förstasidan i Googles sökresultat. Med andra ord: ju högre upp en hemsida syns i sökmotorerna, desto fler besökare får hemsidan.

 • Vad är Google Ads (AdWords)?

  Google Ads (tidigare AdWords) är ett annonseringsverktyg som gör det möjligt för en hemsida att synas i Googles sökresultat. Det är de sökresultat på Google som har en liten annons-symbol framför, och man betalar för varje klick som annonsen får. Fördelarna med Google Ads är att man kan anpassa sin kampanj utifrån valfri budget, samt att annonsen syns direkt när man väljer att starta kampanjen. Inom Google Ads ingår även Shooping, Display, Remarketing och YouTube.

 • Hur går processen med sökmotoroptimering till?

  Man brukar dela upp sökmotoroptimering i två delar – on page (text, rubriker, meta etc.) och off page (att skapa auktoritet för en hemsida). Genom att arbeta aktivt med dessa delar kommer hemsidan successivt synas högre upp i sökresultatet på sökmotorerna. Viktigt är dock att ha tålamod i arbetet med sökmotoroptimering.

 • Är det någon skillnad på sökmotoroptimering och SEO?

  Nej, SEO är endast en förkortning av ordet sökmotoroptimering som på engelska heter Search Engine Optimization.

 • Hur vet vi som kund att sökmotoroptimering ger resultat?

  Sökmotoroptimering är ett marknadsföringsalternativ som är lätt att mäta. Det går att se exakt vilka ord och fraser människor söker på i de olika sökmotorerna. Med hjälp av detta kan man sedan sökmotoroptimera en hemsida mot de sökord som det söks mest på, eller kommer ge flest besökare till en hemsida. Samtidigt går det att få statistik på antalet besökare på hemsidan, och varifrån de kommer. Med kontinuerliga månadsrapporter kan man visa hur resultatet för sökmotoroptimering ser ut.

 • Vilka sociala medier hjälper ni till med?

  Vi anpassar valet av sociala medier utifrån kundens behov. De mest frekvent efterfrågade och de vi använder mest är Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube, Twitter och Vimeo.

 • Hur jobbar ni med återkoppling/månadsrapport?

  Vi återkopplar alltid löpande till våra kunder där rapportering sker minst en gång i månaden. I rapportering ingår arbetet vi gjort den senaste månaden, statistik för antal besökare på hemsidan samt kontinuerliga analyser för att hitta vilka sökord som ger mest relevant trafik till kundens hemsida.

 • Varför ska jag välja er?

  Vi är ett brett team med olika kompetenser och över 10 års erfarenhet inom branschen. Med kontor i Göteborg och Umeå kan vi enkelt komma ut och besöka våra kunder (från Malmö i söder, Stockholm i öst, Göteborg i väst och Umeå i norr), vilket vi gärna gör innan någon affär är aktuellt. Vi är lyhörda och transparenta gentemot våra kunder, och håller bara vad vi faktiskt kan lova. Då kan vi skapa ett förtroende till våra kunder och på så sätt bygga långsiktiga samarbeten med gemensamt satta mål.

Kontakta oss

Vill du ha svar på fler frågor? Tveka då inte att ta kontakt med oss så ska vi se till att besvara dem!

Besöksadress

Bror Nilssons gata 5, Göteborg
Saltmätargatan 5, Stockholm
Västra Esplanaden 9A, Umeå

Telefon

010-206 90 60

google partners